Eräjärven Urheilijat Ry on vuodesta 1936 toiminut urheiluseura, joka toimii Orivedellä Eräjärven kylässä. Seuran periaate on alusta lähtien ollut innostaa jäseniään urheiluharrastuksiin, toimia hyvän toverihengen luomiseksi sekä järjestää näytöksiä, juhlia ja kilpailuja. Pinnalla ovat vuorollaan olleet painonnosto, hiihto, yleisurheilu ja lentopallo. Tänä päivänä kilpaurheilua suurempi merkitys on erilaisilla kuntoliikuntamuodoilla. 

Tanssiminen on aina ollut merkittävä osa seuran toimintaa. Jo vuodesta 1949 eli yli 70 vuoden ajan seuran omistama Rönnin tanssilava on ylläpitänyt tanssiperinnettä, elävöittänyt alueen kulttuurielämää sekä tarjonnut työpaikan lähialueen ihmisille. Lisäksi talkootyöllä ja yhdessä tekemisellä on aina ollut merkittävä rooli seuran ja Rönnin toiminnassa. Tulevaisuudessa tavoitteena on rakentaa Rönnistä entistä monipuolisempi tapahtumapaikka, jossa tanssitaan vielä tulevina vuosikymmeninä. 

Seura omistaa lisäksi Erälinnan kylätalon. Erälinnan juhla- ja liikuntasali mahdollistaa monenlaisen toiminnan liikunnasta juhlien järjestämiseen. Tällä hetkellä Erälinna toimii Eräjärven koulun liikuntasalina. Lisäksi kiinteistössä on myös monenlaista muuta toimintaa kivenhionnasta bändien treenitiloihin. Erälinnan voi myös vuokrata yksityistilaisuuksia kuten häitä ja syntymäpäiväjuhlia varten.

 

Haluatko liittyä EräU:n jäseneksi ja tukea samalla toimintaa?

Jäsenmaksut vuodelle 2020 ovat:

Alle 15-vuotiaat: 5€/ vuosi

Aikuiset: 10€/vuosi

Tilinumero FI37 4500 1040 0007 34

Laitathan viestikenttään kenen jäsenmaksusta on kyse.